HMZV in het Nieuws

2024

Bron Hoofdorpse Courant

HOOFDDORP

André van Veen 25 jaar bij ‘Zang en Vriendschap’20 februari 2024

André van Veen uit Hoofddorp werd maandagavond 19 februari tijdens de wekelijkse repetitie van het Haarlemmermeers Mannenkoor ‘Zang en Vriendschap’ gehuldigd vanwege zijn 25-jarige jubileum. Henk van Kesteren, bestuurslid van het Koninklijk Zangers Verbond, reikte hem de bijbehorende oorkonde en insigne uit. Voorzitter HMZV Peter Roodenburg overhandig hem de’Zang en Vriendschap-medaile. André zingt al vanaf zijn aantreden bij het koor in 1999 bij de stemgroep van de bassen en zingt vrijwel alle liederen uit zijn hoofd. Het zingen werd hem met de paplepel ingegoten.Hij zong onder andere samen met zijn ouders jarenlang bij het Amsterdamse Operakoor.

2023

 

 

Uit Hoofddorpse courant nr 10 2023

Drie leden van verdienste bij
Zang en Vriendschap

Tijdens de Algemene Vergadering van het Haarlemmermeers Mannenkoor ‘Zang en Vriendschap’ zijn Cor de Graaff, Henk van Dierendonck en Piet van der Eijk benoemd tot ‘Lid van Verdienste’. 

Deze eretitel hebben zij verdiend vanwege hun grote bijdrage aan het koor gedurende vele jaren. Cor heeft zich onderscheiden als podiumbouwer en mentor van de eerste tenoren. Henk heeft zich ingezet voor het beheer en opslag van partituren en het drukwerk en Piet heeft verschillende functies bekleed en coördineert het succesvolle ‘Vrienden Van’ programma. Het trio ontving de ‘Zang en Vriendschap’-medaille en een bijbehorende oorkonde als blijk van waardering.

 

2022

 

Beschermvrouwe  HMZV, Burgemeester Schuurmans vereert jubilerend mannenkoor met bezoek.

ma 3 okt, 08:36 Uit Hoofddorpse Courant

HOOFDDORP Burgemeester Marianne Schuurmans vereerde het jubilerend mannenkoor Zang en Vriendschap vorige week met een bezoek. Tijdens de wekelijkse repetitieavond in gebouw De Jeugd van Gisteren kreeg ze zes werken te horen van het vermaarde koor, dat dit jaar negentig jaar bestaat. De burgemeester is beschermvrouwe van het koor en had tijd vrijgemaakt in haar drukke agenda om de mannen te komen feliciteren met dit prachtige jubileum. Na speeches van Schuurmans en voorzitter Peter Roodenburg bracht de burgemeester een toast uit op het koor. Na haar vertrek ging Zang en Vriendschap enthousiast door met de repetitie.

2021

Uit de Hoofddorpse Courant Nieuwsblad

Cor de Graaff en Jan Roelfsema met hun vrouwen.
Ze hebben zich langdurig ingezet voor het Haarlemmermeers Mannenkoor ‘Zang en Vriendschap.

 

Tenoren vieren 40 en 50 jarig jubileum bij Zang en Vriendschap

zo 12 sep 2021

HOOFDDORP Cor de Graaff en Jan Roelfsema zijn deze maand gehuldigd vanwege hun 50 en 40- jarige jubileum bij het Haarlemmermeers Mannenkoor ‘Zang en Vriendschap’ in Hoofddorp.

Beide zangers maken deel uit van de stemgroep eerste tenoren en kunnen dus hoge tonen zingen. Dat is vrij bijzonder als je al wat ouder bent. Maar het helpt zeker als je langdurig en intensief je stem traint. En dat hebben beide mannen gedaan! Jan vanaf zijn toetreding op zijn 36e en Cor zelfs vanaf zijn 28e levensjaar. Het helpt daarbij natuurlijk ook dat ze zingen bij een eersteklas Mannenkoor onder leiding van een deskundig en gedreven dirigent.

Beide mannen zijn niet alleen uitstekende zangers, maar steken ook flink de handen uit de mouwen bij allerlei werkzaamheden die nodig zijn om een organisatie als een middelgroot mannenkoor met meerdere optredens per jaar, draaiende te houden.

 

Jan, van huis uit technicus, heeft zodanige ICT-kwaliteiten ontwikkeld dat hij al enkele tientallen jaren als webmaster van de voor het koor uitermate belangrijke website met ledenpagina beheert. En dat doet op een voortreffelijke wijze. De inhoud van de website verandert voortdurend, maar ook het aantrekkelijk houden van de uiterlijke vorm en toegankelijkheid is belangrijk. Al met al een klus die nooit af is. Daarnaast was Jan ook meer dan tien jaar koormeester en zorgde er onder andere voor dat de repetities op tijd beginnen en dat de zangers tijdens optredens ordelijk de concertruimte binnenkomen en verlaten. Wegens zijn vele activiteiten voor Zang en Vriendschap werd Jan enige jaren geleden benoemd tot lid van verdienste.

De werkzaamheden van Cor zijn van een totaal andere aard. Voor een kooroptreden is meestal een podium nodig, en het opbouwen en aan- en afvoeren van de podiumdelen is bij Cor in goede handen. Ook draaide hij er zijn hand niet voor om, om toen dat nodig was een prachtige – verrijdbare –verhoging voor de dirigent te timmeren. En ook als er andere en (soms zware) spullen van het koor verplaatst moeten worden is Cor met zijn cross over en aanhanger een steun en toeverlaat. Heeft dit méédenken en mééhelpen soms te maken met zijn ‘vorige leven’ als agrariër die immers ook flexibel en van alle markten thuis moet zijn?

Beide heren ontvingen uit handen van KNZV- bestuurslid Henk van Kesteren de insignes en oorkonden behorend bij hun jubileum. Voorzitter van Zang en Vriendschap Peter Roodenburg sprak beide jubilarissen toe en overhandigde bloemen aan hun partners. Daarna zongen alle aanwezige zangers het Verenigingslied en werd er getoast op de jubilarissen én het Haarlemmermeers Mannenkoor dat volgend jaar 90 jaar bestaat!

_______________________________________________________________________

 

Privé-aubade voor 80-jarige Hoofddorper

Klaas van Keulen

ma 30 aug 2021

 

HOOFDDORP Een 25- tal zangers van het

Haarlemmermeers Mannenkoor ‘Zang en Vriendschap’ verrasten zaterdagmorgen hun collega- zanger Klaas van Keulen op zijn 80ste verjaardag met het zingen van enkele enthousiaste liederen. Waaronder vanzelfsprekend een ‘Lang zal hij leven’. De zangers hadden zich verzameld voor het huis van dochter Angelique, waar Klaas en zijn vrouw Gerda klokslag 11.00 uur arriveerden, van huis opgehaald door kleindochter Marit. Klaas, al meer dan 50 jaar een begenadigd zanger en 1ste tenor van’ Zang en Vriendschap’, straalde onder dit eerbetoon en kon zich al snel niet bedwingen om uit volle borst mee te zingen.

Ondanks de open lucht klonk het gezang uitstekend. Dit was mede te danken aan dirigent Roland Bosma, die speciaal voor deze gelegenheid uit Andijk (NH) was komen rijden. Het koor oogstte dan ook een ruim applaus van de toegestroomde buren en familie. De aubade werd afgesloten met koffie en gebak, waarna de verjaardags -festiviteiten in familieverband binnenshuis werden voortgezet.

De zangers van Zang en Vriendschap zingen maandagavond weer verder op hun wekelijkse repetitie in gebouw De Jeugd van Gisteren, Beemsterstraat 4 in Hoofddorp. Daar wordt al weer weken gerepeteerd voor het Kerstconcert op 19 december in Rijsenhout en het jubileumconcert in oktober 2022. Dan bestaat het koor 90 jaar! Mannen die van zingen houden en willen meedoen zijn van harte welkom! Zie ook website www.hmzv.net

_________________________________________________________________________________________

 

2019

Haarlemmermeers Mannenkoor brengt het ten gehore en bied de burgemeester het Haarlemmermeers Volkslied aan.

 

Woensdag 10 juli 2019 werd mw. Schuurmans-Wijdeven geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de Haarlemmermeer. HMZV verwelkomde haar op feestelijke wijze door bij haar aankomst bij het Gemeentehuis het Haarlemmermeers Volkslied aan te heffen. Na afloop ontving zij uit handen van onze voorzitter de tekst van dit Volkslied.

NAAR BOVEN