Uit het nieuws

Haarlems dagblad, 25-01-2017

Artikelen uit het Haarlems Dagblad, 24 januari 2017

HOOFDDORP – Hoofddorper Fred Seinstra werd maandagavond tijdens de repetitie van ’zijn’ Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap verrast met een erespeld en oorkonde van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond (KNZV).

Fred Seinstra (tweede van rechts) werd maandagavond in het zonnetje gezet vanwege zijn vele verdiensten voor Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap

Hij is al een kwart eeuw lid van het koor en doet veel vrijwilligerswerk. Zo was hij jaren bestuurslid en verzorgt hij de programmaboekjes voor de jaarlijkse concerten. Daarnaast zorgt Seinstra dat ieder jarig koorlid een felicitatiekaart ontvangt en is hij redacteur van het kwartaalblad ’Zangtoontjes’. Vanwege zijn vele verdiensten voor Zang en Vriendschap is hij benoemd tot lid van verdienste van het koor.

Zijn vrouw Ditje is bij veel van Freds werkzaamheden een grote steun. Ook zij kreeg maandagavond bloemen én volop lof toegezwaaid.

De Hoofddorper is nog lid van een ander koor, namelijk het Nederlands Concert Mannenkoor uit Harderwijk. Daar verricht hij ook allerlei vrijwilligerswerk.
——————————————————————————————————————

Bron: Nieuwsblad Haarlemmermeer d. d. 19 maart 2014 Zaterdag 15 maart 2014 Burgemeester lanceert nieuwe website Zang & Vriendschap schrijft geschiedenis Hoofddorp – De locatie voor de start van de nieuwe website van het 82-jarige mannenkoor Zang & Vriendschap was niet voor niets het Historisch Museum waar afgelopen zaterdagmiddag burgemeester Theo Weterings, beschermheer van dit koor, op de toets ‘enter’ van de laptop van André Piket mocht drukken om de volle zaal met zangers en partners kennis te laten maken met de creatieve invulling van de website. Burgemeester Weterings: “Uw koor heeft een turbulente geschiedenis doorgemaakt, net zoals onze poldergemeente. Want in 1932 bij de oprichting van uw koor woonden hier 28.000 inwoners en thans 145.000. Zang & Vriendschap is een van de vele koren die onze polder rijk is maar het is juist uw koor geweest dat het ‘Haarlemmermeers Volkslied’ heeft uitgevoerd van een van uw vorige dirigenten Marinus Metz. Dit volkslied werd in 1992 ter ere van 150 jaar drooglegging Haarlemmermeer aan het gemeentebestuur aangeboden.’ Zangers nodig Weterings roemde de vele activiteiten van het mannenkoor: “U werkt mee aan de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei en organiseert jaarlijks een Najaars- en Kerstconcert die volle kerken trekken. Ook tijdens de recente 55Plus Beurs heeft u vocaal meegewerkt en in het jaar van uw 80-jarig jubileum trad u op tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het Gemeentehuis. Bij u gaat het vooral om de kwaliteit en niet voor niets haalde u in 2006 nog de finale van de Hollandse Korendagen. Alhoewel, de kwantiteit moet op orde blijven want u heeft thans ongeveer vijftig zangers maar er moeten er meer bij en vooral jongeren. Ik hoop dat de nieuwe website er toe gaat bijdragen dat mannelijke inwoners in Haarlemmermeer de kans pakken om zich bij u als lid te melden. Uw koor verdient dit met uw inspirerende dirigent die er vocaal alles uit haalt om op hoog niveau te blijven zingen. Ik wens u hierbij alle succes en plezier toe en feliciteer u met de koorsite.” De nieuwe website heeft in de persoon van koorlid Jan Roelfsema een actieve webmaster die ervoor gaat zorgen dat de informatie actueel blijft en dat nieuwe teksten en foto’s worden toegevoegd inclusief de agenda met zanguitvoeringen. Volgende week in deze krant een verslag van de ‘Meezing Repetitiemiddag’ die het koor heeft georganiseerd.

uit_het_nieuws

Voorzitter Peter Roodenburg ontvangt burgemeester Weterings, beschermheer HMZV

uit_het_nieuws2Toespraak burgemeester

uit_het_nieuws3Met een druk op de knop wordt de vernieuwde website officieel geopend.

uit_het_nieuws4

De burgemeester tussen de zingende mannen. Foto’s : Advance Photography

uit_het_nieuws5

Bron Nieuwsblad Haarlemmermeer 12-03-2014

uit_het_nieuws6

Bron Witte Weekblad 12-03-2014

NAAR BOVEN